Ενέργειες στο ενδεχόμενο που εμπλακούμε σε τροχαίο

Posted by: admin Comments: 0 8 Post Date: 29 Μαΐου 2018

Κάθε οδηγός όταν εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα θα πρέπει να ενεργήσει με ψυχραιμία, είτε υπάρχει τραυματισμός είτε μόνο υλικές ζημίες. Επιπλέον θα πρέπει να προβεί σε κάποιες απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την αποζημίωσή του.

ενέργειες σε τροχαίοΠιο συγκεκριμένα  θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής :

  • Σημειώσουμε τις πινακίδες των εμπλεκομένων οχημάτων και στη συνέχεια να ανταλλάξουμε τα στοιχεία μας με τους υπόλοιπους οδηγούς (ασφαλιστική εταιρεία των οχημάτων, όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση του οδηγού καθώς και του ιδιοκτήτη του οχήματος).

 

  • Τραβήξουμε φωτογραφίες των υλικών ζημιών των οχημάτων, την θέση στην οποία βρίσκονται μετά το τροχαίο ατύχημα και πριν μετακινηθούν επειδή ενδεχομένως να εμποδίζουν την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων.

 

  • Καλέσουμε άμεσα την Τροχαία αλλά και την Φροντίδα Ατυχήματος της ασφαλιστικής μας εταιρείας ώστε να καταγράψουν ορθά τις κατευθύνσεις των οχημάτων και την παράβαση του υπαιτίου οδηγού.

 

  • Συλλέξουμε τα στοιχεία τυχόν αυτόπτων μαρτύρων καθώς η μαρτυρία τους μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί στα δικαστήρια.

 

  • Τέλος θα πρέπει να τοποθετήσουμε προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων, ενώ για τις Εθνικές Οδούς στα 100 μέτρα, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μπορούν να αντιληφθούν εγκαίρως τον επερχόμενο εμπόδιο.

Share this post

Call Now ButtonΚαλέστε μας!!!