ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Για την έρευνα και ανάλυση ενός τροχαίου ατυχήματος είναι αναγκαία η επίσκεψη και αυτοψία στον τόπο του ατυχήματος για την  ανεύρεση και αξιολόγηση διάφορων  στοιχείων και ευρημάτων όπως ιχνών τροχοπέδησης, πλαγιολίσθησης και χαραγών στο οδόστρωμα με τη χρήση ειδικών τεχνικών εργαλείων.

 Γίνεται επιθεώρηση, έλεγχος και φωτογράφιση των εμπλεκομένων οχημάτων, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Συγκεκριμένα γίνεται λεπτομερής καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί τα οχήματα στα σημεία επαφής τους, ενώ ελέγχεται η χρήση της ζώνης και η ενεργοποίηση των αερόσακων.

 Με βάση τους νόμους της φυσικής και ειδικότερα της κλασικής μηχανικής και των μαθηματικών προσδιορίζονται οι πορείες των οχημάτων πριν και μετά το ατύχημα, καθώς και οι ταχύτητές που είχαν κατά την επαφή τους.  Επιπλέον για την διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος μελετάται διεξοδικά η σχετική ποινική δικογραφία, το σχεδιάγραμμα της τροχαίας, μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και η ιατροδικαστική έκθεση .

Τέλος λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω πραγματοποιείται επί της ουσίας η αναπαράσταση του εν λόγω ατυχήματος και  συντάσσεται η επιστημονική τεχνική έκθεση έρευνας και ανάλυσης του ατυχήματος.

Call Now ButtonΚαλέστε μας!!!