Ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι άλλοι οδηγοί

Posted by: admin Comments: 0 0 Post Date: 21 Οκτωβρίου 2018

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε όταν οδηγούμε επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά τους υπόλοιπους χρήστες της οδού.  Η συμπεριφορά των άλλων οδηγών μπορεί να κάνει τον οποιονδήποτε να οδηγεί πιο επικίνδυνα, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Συμπεριφορές όπως οι παρακάτω θα πρέπει να αποφεύγονται :

  • Να μιλάνε στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση προκαλεί απόσπαση της προσοχής. Οι οδηγοί που μιλούν στο κινητό τηλέφωνο είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα, ενώ αντιδρούν σε πολύ λιγότερα εμπόδια κάθε είδους που εμφανίζονται στον δρόμο τους. Επιπλέον οδηγούν πιο αργά από τους άλλους οδηγούς γύρω τους καθώς προσπαθούν να κάνουν δύο πράγματα συγχρόνως, με αποτέλεσμα πολλές φορές την δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

  • Όταν οι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τους δείκτες αλλαγής κατεύθυνσης

Πρέπει όταν πραγματοποιούμε αλλαγές με το όχημά μας σε διαφορετική κατεύθυνσή να προειδοποιούμε τους άλλους οδηγούς με την χρήση των δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης. Αν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα κάνουν οι άλλοι οδηγοί τότε δεν μπορούμε να πάρουμε και τις σωστές αποφάσεις για το τι θα κάνουμε.

  • Να έχουν ξεχάσει να κλείσουν τα μεγάλα φώτα.

Όταν είναι ξεχασμένη η λειτουργία της μεγάλης σκάλας των φώτων κατά την οδήγηση επηρεάζει αρνητικά τους οδηγούς των άλλων αυτοκινήτων, είτε βρίσκονται στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας είτε στην αντίθετη. Προσωρινά τυφλώνονται, ενώ χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να επανέλθει η όραση στα φυσιολογικά επίπεδα.

  • Να έχουν το πόδι τους συνέχεια στο φρένο

Όταν ένας οδηγός βρίσκεται στην Εθνική οδό πίσω από προπορευόμενο όχημα, στο οποίο ο οδηγός του φαίνεται να είναι με το ένα πόδι στο πεντάλ των φρένων συνέχεια. Είναι ακατόρθωτο για τους υπόλοιπους οδηγούς να καταλάβουν πότε πραγματικά ο οδηγός του θα φρενάρει και πότε είναι απλά προσεκτικός.

  • Επιθετική οδήγηση

Πολλοί οδηγοί εκνευρίζονται και εκφράζουν τον θυμό αλλά και την επιθετικότητά τους όταν βρίσκονται στο τιμόνι.  Παρουσιάζουν ριψοκίνδυνη συμπεριφορά στο οδόστρωμα όπως είναι η αυξημένη ταχύτητα, οι προσπεράσεις καθώς και οι απότομες και συχνές αλλαγές στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Share this post

Call Now ButtonΚαλέστε μας!!!