Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση την νύχτα

Posted by: admin Comments: 0 0 Post Date: 11 Σεπτεμβρίου 2018

Με την δύση του ηλίου η ανθρώπινη όραση χάνει ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της, για αυτό τον λόγο και  η οδήγηση την νύχτα πρέπει να προσεγγίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Κατά την νυχτερινή οδήγηση υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος εμπλοκής σε κάποιο ατύχημα, αφού μειώνεται η ορατότητα, τα αντανακλαστικά του οδηγού ενώ και η οδήγηση γίνεται πιο κουραστική. Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την διαδρομή σας την νύχτα πιο ασφαλή

  • Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται την νύχτα. Οπότε και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι προσηλωμένοι τόσο στον δρόμο αλλά και σε πεζούς ή ποδηλάτες που είναι πιο δυσδιάκριτοι. Επιπλέον όταν οι οδηγοί βρίσκονται σε περιοχές που δεν γνωρίζουν θα πρέπει να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και με σύνεση.

 

  • Οι περισπασμοί των οδηγών κατά την οδήγηση είναι σημαντική αιτία ατυχημάτων και δη κατά την νύχτα. Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν την χρήση του κινητού τηλεφώνου, το κάπνισμα, το φαγητό, τις έντονες συζητήσεις με τους συνεπιβάτες, τις αλληλεπιδράσεις με παιδιά αλλά και την δυνατή μουσική. 

 

  • Προσοχή στην πανίδα που κυκλοφορεί την νύχτα. Κάποια ζώα είναι ιδιαίτερα δραστήρια κατά την διάρκεια της νύχτας οπότε και οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή στον δρόμο και τακτικά να ελέγχουν για διερχόμενα ζώα.

 

  • Επιθυμητό είναι οι οδηγοί να μειώνουν την ταχύτητά τους την νύχτα. Ακόμα και αν γίνεται χρήση της μεγάλης σκάλας των φώτων η ορατότητα κατά την νυχτερινή οδήγηση είναι μειωμένη. Επιπλέον ο χρόνος αντίδρασης είναι μεγαλύτερος από ότι είναι την μέρα οπότε και η μικρότερη ταχύτητα επιβάλλεται.

 

  • Η κούραση ενισχύει τις πιθανότητες εμπλοκής σε κάποιο ατύχημα.. Η οδήγηση κατά την νύχτα είναι πιο επικίνδυνη αν οι οδηγοί νιώσουν εξάντληση, κόπωση ή υπνηλία. Επιθυμητή είναι μια στάση ώστε οι οδηγοί να ανακτήσουν τις δυνάμεις του και όταν νιώσουν έτοιμοι να συνεχίσουν την πορεία τους.

 

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας αλλά και του προστατευτικού κράνους σώζουν ζωές, ενώ θα πρέπει να τηρείται και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας,

Share this post

Call Now ButtonΚαλέστε μας!!!