Συμβουλές για νέους οδηγούς

Posted by: admin Comments: 0 0 Post Date: 11 Νοεμβρίου 2018

Η πρώτη φορά που βρίσκεται κάποιος πίσω από το τιμόνι δεν είναι ευχάριστη στιγμή, καθώς είναι γεμάτος άγχος και φόβο για το τι θα συναντήσει στους δρόμους και μπορεί να μετατραπεί  σε μία τρομακτική εμπειρία. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη μάθει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά πριν οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουν πριν την πρώτη εμπειρία στο οδόστρωμα.

  • Ρύθμιση και η σωστή θέση του καθίσματος και των καθρεφτών. Οι οδηγοί πρέπει να προσαρμόσουν την θέση του καθίσματος τους ώστε να είναι ξεκούραστη, ευχάριστη, άνετη και ασφαλέστερη η οδήγηση. Επιπλέον θα πρέπει να ρυθμίσουν κατάλληλα τους καθρέφτες για να ελέγχουν το αυτοκίνητο με την μικρότερη κίνηση του κεφαλιού και να έχουν καλή ορατότητα. Όταν οι οδηγοί αισθάνονται άνετα πίσω από το τιμόνι παρουσιάζουν λιγότερο άγχος.

 

  • Οι οδηγοί πρέπει να μην έχουν νεύρα όταν πιάνουν το τιμόνι. Πρέπει να αισθάνονται ήρεμα και άνετα κατά την οδήγηση. Για αυτόν το λόγο καλό είναι να υπάρχει στην θέση του συνοδηγού κάποιος άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, καθώς η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

 

  • Οι νέοι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τους λεωφορειόδρομους και τις εθνικές οδούς. Αν και πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε αυτούς τους δρόμους κάποια στιγμή στο μέλλον, η πρώτη φορά στο τιμόνι δεν είναι καλή ιδέα καθώς αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες και να νιώσουν πιο έτοιμοι και με αυτοπεποίθηση πάνω στο τιμόνι πριν εισέλθουν σε αυτές τις καταστάσεις.

 

  • Θα πρέπει οι οδηγοί να πραγματοποιούν γνωστές διαδρομές, συνήθως σε δρόμους της γειτονιάς καθώς όταν δεν γνωρίζουν τον δρόμο οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες εμπλοκής σε κάποιο ατύχημα αυξάνονται.

 

  • Οι οδηγοί θα πρέπει να απαλλαγούν από ότι μπορεί να προκαλέσει απόσπαση της προσοχής τους. Δεν είναι καλή ιδέα την πρώτη φορά να μεταφέρουν συνομήλικους φίλους ή μικρά παιδιά, αφού το άγχος μεγαλώνει. Όταν δεν έχουν οδηγήσει πολύ και δεν έχουν αποκτήσει οδηγική εμπειρία δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή τους. Πρέπει να κλείσουν το ράδιο, να ανεβάσουν τα παράθυρα και φυσικά να εξαφανίσουν το κινητό τους. Επιθυμητό είναι να προτιμηθεί ένας έμπειρος συνοδηγός που θα μεταδώσει την ηρεμία του.

 

Τέλος οι ανωτέρω συμβουλές μπορούν να κάνουν τις πρώτες εμπειρίες στους ελληνικούς δρόμους λιγότερο τρομακτικές. Η οδήγηση είναι τεράστια υπευθυνότητα, όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι και έχεις την ασφάλεια την δική σου και την ασφάλεια των άλλων στα χέρια σου. Χρειάζεται ηρεμία, γνώση του Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Share this post

Call Now ButtonΚαλέστε μας!!!